In de kijker

Partnership met Gezinsbond Zwijnaarde

đź‘Š De Gezinsbond Zwijnaarde en Progress slaan de handen in elkaar om het belang van beweging voor een gezonde geest en lichaam te benadrukken. Als onderdeel van deze samenwerking bieden wij als Progress exclusieve voordelen aan haar leden.

Meer info

Groepslessen: 3 redenen waarom het een "must do" is

 

 

Wanneer Progress de krachten bundelt, wordt "onmogelijk" niet meer dan een woord. Juist daarom moet je zeker onze groepslessen uitproberen. Het zal niet alleen je motivatie en prestaties verbeteren, maar met de andere "Progress" leden aan je zijde, is er geen ruimte meer voor excuses. Klaar om de kracht te voelen en te beginnen met het overbruggen van de kloof tussen jezelf en jouw doelen? Hier is waarom “teaming up” je zal helpen om muren te slopen.

 

 

Je krijgt een verantwoordelijkheidsgevoel

EĂ©n van de moeilijkste onderdelen om in vorm te komen, is niet het afwerken van een training, maar wel het van start gaan. Het is makkelijk om te zeggen dat je jezelf aan het schema zal houden, maar het is iets anders om het effectief te doen. Daarom is het belangrijk om een gezond verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen en er geen betere manier is om dit te doen met de andere “Progress” leden. Als je een groep hebt die wacht op je aanwezigheid, dan durven we te wedden dat je tweemaal nadenkt om op die “snooze-button” te drukken en in de zetel te blijven liggen. Wanneer je niet komt opdagen, zullen ze het niet alleen merken, maar laat je hen ook in de steek. Als je “trainingsbuddies” hebt, verhogen de kansen om vast te houden aan de ingeplande trainingen wat je zonder twijfel zal helpen om je doelen sneller te bereiken. Samen worden jullie de extra personal coach voor elkaar.

 

 

Je zal meer gemotiveerd zijn

Tenzij je het type persoon bent dat om 5 uur uit bed springt en onmiddellijk 10 push ups doet, is de kans groot dat je soms worstelt om jezelf te motiveren. Geen zorgen, er zijn gelukkig veel mogelijkheden om je te motiveren. Een van de krachtigste zijn vrienden. Wanneer je met andere traint, steun je niet alleen elkaar maar voeg je een beetje gezonde concurrentie toe aan de mix, die vaak het duwtje in de rug kan zijn om te blijven gaan. Als je voelt te moeten opgeven, zal de groep je juist verder doen gaan. Hoe? Stel je dit voor, je voelt jezelf vertragen, maar je ziet de andere atleten het beste van zichzelf geven, beter dan jou. Wat gebeurt er? Je ontwikkelt een “keep-up” mentaliteit. Je wordt vastbesloten om net zo goed als de andere te presteren. Hierdoor ervaar je dat je vaak meer kracht in jezelf hebt dan je denkt. Iets wat niet altijd naar voor komt wanneer je alleen traint.

 

 

Het zit in ons DNA

Het sociale aspect zit in ieder van ons. De menselijke natuur maakt dat we tijd willen doorbrengen en rond anderen willen zijn. En niets brengt mensen dichterbij dan samen fysiek afzien en toch succes ervaren. Door zich aan te sluiten bij een trainingsgroep, word je niet enkel fit, maar smeet je ook een band met de mensen die evenveel afzien als jij, eenzelfde succeservaring nastreven en dezelfde doelstelling hebben. Door deze ervaringen samen te delen, wordt het sporten nog leuker en intensiever. De hulp die je van andere krijgt, die je “pushen” om de laatste herhalingen nog even goed en/of snel af te werken, die je vertellen om door te gaan ook al lukt het niet meer, maakt het enkel makkelijker om keer op keer door de muur te gaan. En het feit dat je ze op eenzelfde manier steunt, geeft je een gevoel van vreugde en waardering. Je krijgt het gevoel dat je deel uitmaakt van iets. Eenmaal dit gebeurt, zal je uitkijken naar en genieten van de training die op het programma staat. Stoppen zal niet langer een optie zijn!

(naar Freelatics)

Get together

“Ready to team up” en het beste van jezelf te geven? Schrijf je dan snel in voor één van onze groepslessen.

Bekijk onze groepslessen