Senioren en Personal Training

 

In de kijker: Senioren & Personal Training

Wist u dat reeds 25% (!) van ons klantenbestand ouder is dan 65+. Steeds meer senioren beseffen het belang van bewegen en vinden de weg naar het trainingscentrum van Progress. 

 

1. Waarom bewegen op oudere leeftijd?

De spierkracht en het evenwichtsgevoel nemen langzaam af en het lichaam wordt gevoeliger voor bot- en gewrichtsproblemen. Met meer beweging in het dagelijks leven kunt u deze processen tegengaan, de spiermassa weer opbouwen en uw uithoudingsvermogen verbeteren. Daarom is het belangrijk om al in een vroeg stadium na te denken over uw conditie op oudere leeftijd en mogelijke activiteiten voor senioren uit te kiezen.

 

          1.1 Beweging als valpreventie voor senioren

Met ouder worden vergroot de kans op vallen. Dit komt doordat het evenwicht niet meer zo stabiel is. Door meer beweging en speciale sportoefeningen voor senioren kunt u uw evenwicht trainen en uw flexibiliteit verbeteren. Hierdoor wordt het risico op ongevallen of verwondingen ook verkleind. Een sterk en fit lichaam kan eventuele valpartijen en de daaruit ontstaande verwondingen beter opvangen. Regelmatig bewegen helpt, om sneller weer gezond te worden.

 

          1.2 Beweging is goed voor de bloedsomloop en het hart

Een andere belangrijke reden, waarom u op oudere leeftijd regelmatig moet bewegen, is de verbetering van de gezondheid van het hart. Zo zorgt een 30-minuten-durende wandeling meermaals per week ervoor, dat uw conditie verbeterd en de systolische bloedruk op de langere termijn wordt verlaagd. Maar ook de elasticiteit van uw bloedvaten wordt door sportoefeningen en seniorensport verhoogd. Dit verlaagt het risico op verkalking van de bloedvaten en versterkt het hart.

 

          1.3 Andere voordelen door meer te bewegen

Naast 2 voorgaande voordelen die uw leven beter en comfortabel zullen maken, houdt het natuurlijk niet op! Verdere belangrijke positieve effecten op uw lichaam door regelmatig te bewegen zijn:

          - Overgewicht wordt voorkomen of verminderd.

          - Het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel verbeteren zich.

          - Gewrichtsaandoeningen worden voorkomen.

          - Het risico op ziektes zoals artrose en osteoporose wordt verkleind.

          - De geheugencapaciteit wordt verbeterd en het risico op dementie
            wordt verkleind.

Met andere woorden dragen sport/bewegingssessies bij tot het algemeen welzijn van jou als persoon. Zelfs als het beoefenen van verschillende sportoefeningen of sporten soms vermoeiend kan zijn, zult u zich na de sport beter en fitter voelen – niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

 

2. Bewegen met Progress

Ook bij Progress is het onze missie en overtuiging senioren meer aan te zetten tot beweging. Dit onder de begeleiding van goed opgeleide personal trainers.

Afhankelijk van de doelstelling werkt de personal trainer vooral aan stabiliteit (evenwicht), bewegelijkheid (mobiliteit) en krachtuithouding met daarbij de focus op een veilige en correcte uitvoering van de oefeningen.

De trainingen zijn aangepast op maat en kunnen bij Progress individueel of per 2 (indien gelijkaardig niveau) gevolgd worden. Prijs individueel 30 euro pp/ half uur. Prijs training met 2 komt op 17,5 pp.

Geïnteresseerd? Dan kan je steeds langskomen voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek met 1 van onze personal trainers. 

 

Gratis intakegesprek

 

 

Bron:

https://www.gezondleven.be/files/beweging/aanbevelingen/volwassenen-front-back.pdf