Voor de topsporter

 
 

Op het hoogste niveau maken details het verschil tussen winst en verlies. Wie meer uit zijn sport wil halen zal buiten zijn clubtrainingen extra inspanningen moeten leveren. Zowel op technisch, als op tactisch vlak. Maar ook het atletisch vermogen speelt een cruciale rol.

De expertise van onze personal trainers, kan een grote meerwaarde betekenen voor jouw conditionele en krachtprestaties.

Train je unieke aspecten

Bij ons wordt er op de unieke aspecten van jouw sport getraind. Maximale kracht, explosieve kracht, uithouding, stabiliteit, mobiliteit,… Iedere sport wordt gekenmerkt door zijn eigen specifieke eisen, maar allen hebben ze ook één ding gemeenschappelijk : ‘Pillar strength’.

"Pillar strength" of "corestability" vormt de basis van alle trainingen. De spieren die de schouders, torso en heupen ondersteunen vormen de pillar van het lichaam. Een gebrek aan "corestability" zorgt ervoor dat bewegingen inefficiënt worden uitgevoerd wat resulteert in energieverlies en herhaalde compensaties die uiteindelijk tot blessures kunnen leiden.

Bij de meeste sporten komt ook het principe van "kinetic linking" voor. De krachttransfer van de onderste extremiteiten naar de bovenste verloopt via de core. Dit kan alleen efficiënt en vlot gebeuren indien deze core sterk genoeg is.

Werkwijze

We starten met een Functional Movement Screen (FMS) die de stabiliteit en mobiliteit test, gevolgd door een conditietest. Op basis van de resultaten wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Trainen kan individueel, per twee of in groep.

Meer informatie of graag een demo van wat je mag verwachten? Maak gerust een vrijblijvende afspraak